ATKB Yönetim Kurulu adına Ceren Olga Sayan, ATKB genel kurulunun usulüne uygun olduğuna dair yazılı açıklama yaptı.

Geçtiğimiz haftadan bu yana, ATKB’nin son genel kurulunda gerçekleşen yönetim kurulu ve başkanlık seçimlerinin usulüne uygun olup olmadığı konusu tartışılmış, genel kurula itiraz eden üyeler ile mevcut başkan Şermin Özçilingir’in karşılıklı açıklamaları Turkishny.com aracılığıyla Amerika’daki Türk kamuoyuna yansımıştı.

Bu tartışmalar sürerken, ATKB yönetim kurulu adına, ATKB Yönetim Kurulu Üyesi Ceren Olga Sayan’dan haber portalımıza yönelik bir açıklama yazısı geldi.

Son yapılan başkanlık seçiminin ATKB tüzüğüne uygun olduğu ve TADF gözlemcisince de tutanaklara kaydedildiğinin açıklandığı yazıya ek olarak TADF gözlemci raporu da ek olarak yer alıyor.

Turkishny.com haber portal olarak, ATKB Yönetim Kurulu adına kaleme alınmış yazıyı ve ekteki belgeyi olduğu gibi yayımlıyoruz;

Turkishny  Yetkilisine,

Turkishny .com  web portalı Amerika’daki Türk toplumunun gündemini ve dünyada gelişen haberleri tüm dünya Türklerine hızlı bir şekilde yansıtan bir yayın organı olarak bilinmektedir.Ancak son günlerde Amerikan Türk Kadınlar Birliği hakkında sitenizde çıkan asılsız haberler yönetim kurulumuzu ve üyelerimizi rahatsız etmistir.

ATKB son 50 yıldır Ulu Önder Atatürk'ün çizgisinde Amerika'da Türk kültürünü  dilini ve tarihini nesilden nesile yansıtmaya çalısan  ve hiç bir çıkar sağlamaksızın, tamamen gönüllü olarak çalışan yönetim kurulu ve üyeleriyle saygıdeğer bir dernektir. Ne yazik ki bu asılsız haberlerle derneğimiz yıpratılmaya çalışılmaktadır. Son yapılan başkanlık seçimi tamamen ATKB tüzüğüne uygun ve TADF gözlemcisi nezaretinde gerçeklestirilmistir. Yazıldığı üzere gözlemci olmadığı bilgisi yanlıştır.

TADF gözlemci raporu bu mektuba ilişik olarak bulunmaktadır.

İddia edildiği gibi bir karmaşa derneğimizde mevcut degildir. Üyelerimizle, yönetim kurulumuzla öğretmenlerimizle ve velilerimizle uyum içinde çalışmalarına devam etmektedir.

ATKB yönetim kurulu tamamen baskanlık hırsı uğruna bazı kişilerce iddia edilen  bu asılsız haberlerin yayınlanmasını bir talihsizlik olarak görmektedir ve cevap vermek gerekliliği hissetmiştir.

Basının gerektirdiği şekilde tarafsız yayıncılığa devam etmenizi ATKB Yönetim Kurulu olarak diliyoruz.

Bu yazımızın web sitenizde aynen yayınlanacağından emin olarak saygılarımızı sunar, bundan sonra yayın hayatınıza tarafsız olarak devam etmenizi temenni ederiz.

ATKB Yönetim Kurulu Adına

Ceren Olga Sayan